AMSTERDAM - De automatiseerder PinkRoccade sluit niet uit dat het bedrijf in de toekomst wordt overgenomen. Voorlopig wil de onderneming zelfstandig verder, "maar we zullen niet schromen dit uitgangspunt te wijzigen als in de toekomst zou blijken dat het belang van de onderneming op lange termijn dat vereist".

Dat liet topman H. Bosma dinsdag in een schriftelijke verklaring weten. De president-commissaris van PinkRoccade, H. van der Wielen, trad vorig week onverwacht af wegens "verschillen van inzicht" met het bestuur. In de internetbrief van FEM/DeDag had hij gezegd dat PinkRoccade openstaat voor een overname. De automatiseerder distantieerde zich toen van deze uitspraken.

PinkRoccade is niet op zoek naar een overname en wil het huidige beleid niet veranderen. "Intussen leg ik zoals altijd het oor te luister en praat ik met al mijn collega's, zoals zij dit onderling ook doen", zei Bosma.

K. Spaan neemt tot aan de jaarvergadering in mei 2004 het voorzitterschap van de raad van commissarissen op zich. De raad beraadt zich over zijn samenstelling en zal voor de vergadering het besluit bekendmaken.