DEN HAAG - Telecomtoezichthouder Opta doet een onderzoek naar falende postbezorging van TNT Post. Dat zei een woordvoerster van Opta dinsdag.

De toezichthouder raakte gealarmeerd doordat er op sommige plaatsen in de Randstad incidenteel geen post wordt bezorgd. Het onderzoek loopt sinds eind vorig jaar.

Volgens TNT Post-bestuurder Ger Jacobs komt het inderdaad weleens voor dat post te laat wordt bezorgd. In 97 procent van de gevallen is de kwaliteit echter gewaarborgd. Daarmee voldoet het bedrijf naar eigen zeggen aan de wettelijke norm.

Opta heeft inmiddels zoveel signalen opgevangen uit gebieden waar niet of te laat post is bezorgd, dat de toezichthouder wil onderzoeken of TNT Post inderdaad aan de landelijke norm voldoet.

Merkwaardig

Een woordvoerder van TNT Post liet weten het ''uiterst merkwaardig'' te vinden uit demedia te vernemen dat Opta een ''geheim onderzoek'' uitvoert naar de postbezorging. Volgens Opta is er geen sprake van een geheim onderzoek en heeft de toezichthouder TNT Post wel degelijk ingelicht.