AMSTERDAM - Hans van der Wielen is per direct teruggetreden als voorzitter van de raad van commissarissen van PinkRoccade. De voorzitter had 'verschillen van inzicht' met de rest van het bestuur, zo heeft het automatiseringsbedrijf vrijdag laten weten.

Aanleiding voor het vertrek van Van der Wielen zijn zijn uitspraken in de internetnieuwsbrief van FEM/DeDag. De voorzitter zei dat PinkRoccade openstaat voor een overname. De automatiseerder hield hierover vrijdagavond crisisberaad met de raad van bestuur en de raad van commissarissen. Een woordvoerster van PinkRoccade liet weten dat de voorzitter 'in overleg' is vertrokken. Ze benadrukte dat PinkRoccade zich distantieert van de uitspraken van Van der Wielen.

De voorzitter van de raad was teleurgesteld over de negatieve resultaten van de automatiseerder in het derde kwartaal. Die werden begin deze week naar buiten gebracht. Vooral de onderdelen in Groot-Brittannië presteerden slecht. "Misschien moet PinkRoccade zich meer richten op Nederland en minder internationaal", zei Van der Wielen tegen FEM/DeDag.

Overnamekandidaat

Hij noemde de positie van de automatiseerder in Nederland interessant voor andere, grotere partijen. "Zelf kunnen we onze internationale strategie niet meer uitvoeren. Wellicht kan dat wel als dochter van een ander bedrijf." Van der Wielen benadrukte echter dat de automatiseerder niet actief op zoek is naar een overnamekandidaat.

Hans van der Wielen (1943) zat sinds drie jaar in de raad van commissarissen van PinkRoccade. Tot begin 2002 was hij bestuursvoorzitter bij Numico. Enkele maanden voor zijn vertrek bij het voedingsconcern, liet hij weten dat Numico misschien zou worden overgenomen.