DEN HAAG - Het schrijven van een regeerakkoord door VVD-leider Rutte lijkt een verstandige keuze om de formatie voort te zetten, zegt VNO-NCW.

De ondernemersorganisatie betreurt dat de vorming van een nieuw kabinet opnieuw is vertraagd, maar heeft inhoudelijk geen oordeel over het mislukken van de poging om een CDA-VVD kabinet te vormen.

VNO-NCW heeft van meet af aan gezegd met een oordeel te wachten tot de inhoud van een regeerakkoord bekend is, en dat is er niet gekomen.

De FNV hoopt op een nieuwe formatiepoging, die meer tegemoetkomt aan de zorgen van de vakbeweging, maar spreekt geen voorkeur uit voor een bepaalde coalitie.

FNV

Een woordvoerder van de FNV zei in een reactie op de mislukte kabinetsvorming, dat de vakbeweging een nieuwe formatie weer zal toetsen aan drie belangrijke punten.

De FNV liet eerder weten de voorgestelde bezuinigingen van 18 miljard in een nieuwe coalitie te hoog te vinden en sprak de hoop uit dat een nieuwe coalitie het akkoord van werkgevers en werknemers over AOW en pensioenen zou omarmen.

Bovendien sprak de FNV haar zorg uit over de grondrechten bij een coalitie die afhankelijk zou zijn van de gedoogsteun van de PVV.