AMSTERDAM - Brouwerijketen InBev heeft faillissement aangevraagd voor een van zijn afnemers Plassania Beheer, het bedrijf van de overleden horecamagnaat Sjoerd Kooistra.

De aanvraag is twee weken geleden aangevraagd bij de rechtbank in Amsterdam, zo bevestigt woordvoerder Robert Panis van InBev woensdag tegenover NU.nl.

Volgens Panis is een faillissement onvermijdelijk. "We hebben lang en uitgebreid met Passania gesproken over de mogelijkheden. Je ziet natuurlijk liever geen klant failliet gaan. Toch zijn we helaas tot de conclusie gekomen dat de schulden te groot zijn."

"Ik denk dat dit uiteindelijk voor alle schuldeisers het beste is", aldus de zegsman.

Heineken

Advocaat van Plassania Beheer Oscar Hammerstein maakte donderdag eerder op de dag nog bekend dat het bedrijf uitstel van betaling had aangevraagd, zo meldden diverse media. Volgens Hammerstein was er voor het bedrijf geen andere mogelijkheid om uit de impasse met diens grootste schuldeiser, Heineken, te komen.

Sjoerd Kooistra pleegde op 28 juni van dit jaar zelfmoord. Tot aan zijn dood lag de horecamagnaat in een fors juridisch gevecht met de bierbrouwer.