AMSTERDAM - De sluiting van Organon in Oss en Schaijk wordt uitgesteld tot 31 december. Dat heeft het farmaceutische bedrijf MSD in Oss, het voormalige Organon, donderdag bekendgemaakt.

De partijen hebben besloten om de alternatieven voor de activiteiten opnieuw te evalueren en voorstellen te onderzoeken op het gebied van onder meer werkgelegenheid, kennis, continuïteit en toekomstperspectieven.

''Indien er op uiterlijk 31 december 2010 geen oplossing, acceptabel voor alle partijen, is bereikt, zullen de partijen terugkeren naar hun oorspronkelijke juridische en feitelijke posities'', aldus MSD.

Fusie

MSD is ontstaan uit een fusie van de farmaciegiganten Merck en Schering-Plough. Het was al duidelijk dat die fusie zou leiden tot een herstructurering van activiteiten bij het concern.

Door het verplaatsen van de researchafdeling van Oss naar Amerika dreigen bij MSD, het voormalige Organon, 2175 van de 4500 werknemers hun baan verliezen.

De rechtszaak van de ondernemingsraad (or) van Organon, die zich buitenspel voelde staan bij het door moederbedrijf MSD aangekondigde massaontslag, zou donderdag plaatsvinden, maar wordt nu opgeschort tot januari 2011.

Massaontslag

De or zou de Ondernemingskamer vragen het besluit van het massaontslag terug te draaien. Ook wilde de or dat alle activiteiten worden opgeschort om delen van de onderneming af te stoten, bezittingen te verkopen of werkzaamheden te verplaatsen.