WIESBADEN - Het gaat weer iets beter met de Duitse economie. In het derde kwartaal was er sprake van een bescheiden groei van ,2 procent ten opzichte van de voorgaande drie maanden. Ten opzichte van het derde kwartaal vorig jaar was er sprake van een krimp van 0,2 procent.

Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het Duitse bureau voor de statistiek. Duitsland belandde dit jaar in een recessie. Drie kwartalen op rij gaf de economie een krimp te zien.

Analisten hielden rekening met een groei van 0,3 procent ten opzichte van het tweede kwartaal. Ze gingen van tevoren uit van een krimp van 0,1 procent ten opzichte van het derde kwartaal vorig jaar.

Duitsland, de grootste economie van Europa, zag de export het afgelopen kwartaal sterk toenemen doordat de economie in andere delen van de wereld aantrekt. De export draagt voor ongeveer eenderde bij aan het Duitse bruto binnenlands product, de som van alle geproduceerde goederen en diensten.

Eentiende van de Duitse export gaat naar de Verenigde Staten, waar de economie in het derde kwartaal flink groeide. De groei van de Duitse export was voldoende om een daling van de binnenlandse vraag op te vangen. De import ging omlaag.