AMSTERDAM - Wolters Kluwer heeft in het derde kwartaal van dit jaar een winst voor rente, belasting en afschrijvingen gemaakt van 147 miljoen euro. In hetzelfde kwartaal van 2002 kwam deze zogenoemde ebita-winst uit op 173 miljoen euro. "De resultaten zijn in lijn met de verwachting", zei bestuursvoorzitter Nancy McKinstry.

Het uitgeverijconcern, dat twee keer per jaar zijn resultaten presenteert, kwam woensdag met een tussentijdse financiële evaluatie. Van de ebita-winst in het derde kwartaal moet nog een bedrag worden afgetrokken. Wolters Kluwer heeft namelijk in de eerste drie kwartalen van dit jaar een buitengewone last genomen van 21 miljoen euro. Hoeveel daarvan in het ebita-cijfer van het derde kwartaal is meegenomen, kon een woordvoerster echter niet zeggen.

Wolters Kluwer geeft geen nettowinst over het kwartaal. Wel werkt het bedrijf met een winstcijfer voor afschrijving van immateriële vaste activa en buitengewone lasten. Dat kwam uit op 83 miljoen euro. Een vergelijking met het derde kwartaal van 2002 wordt echter niet gegeven.

De omzet bedroeg 822 miljoen euro, tegenover 915 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.