AMERSFOORT - De slechtere markt in Nederland heeft ingenieursbureau Arcadis in het derde kwartaal een lagere winst bezorgd.

Arcadis meldde woensdag een lagere winst bij een hogere omzet. De winst kwam 9 procent lager uit op 5,1 miljoen euro. Daarvan is 4 procent het gevolg van de zwakke dollar. De omzet groeide, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar met 4 procent naar 207 miljoen euro.

Volgens Arcadis is door moeilijke economische omstandigheden in Nederland de concurrentie groter geworden. Ook betaalt het bedrijf meer aan pensioenlasten, waardoor de marges lager zijn. Om de kosten te verlagen maakte het bureau in augustus bekend 275 arbeidsplaatsen te schrappen. Eind september waren daarvan al 200 verdwenen. Bij het bedrijf werken in Nederland nu nog rond de 2700 mensen.

Het bedrijf handhaaft de verwachting voor dit jaar dat de winst met tussen de 10 en 15 procent zal dalen. Rond de 5 procent daarvan komt door de zwakke dollar.

Bestuursvoorzitter H. Noy zei in een toelichting dat de winstontwikkeling buiten Nederland op een goed niveau blijft. Dat komt vooral door de groei in de infrastructuur- en milieumarkt in zowel Europa als de Verenigde Staten.