AMSTERDAM - Het herstel van de Nederlandse uitzendbranche heeft de afgelopen weken doorgezet. De sector boekte in de vier weken tot 18 juli 6 procent meer omzet dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Het aantal door uitzendkrachten gewerkte uren steeg ook met 6 procent. Dat maakte brancheorganisatie ABU dinsdag bekend.

De gemeten periode telde evenveel werkdagen als een jaar eerder: er is geen correctie toegepast.

De groei zat vooral in de industrie waar het aantal uitzenduren met 19 procent steeg en de omzet met 22 procent. In de medische sector was er nog steeds sprake van een daling in de omzet en het aantal uren. Beide daalden met 4 procent.

Flexibel

Ook in de administratieve sector was er nog sprake van een daling. De omzet en het aantal uren namen met 8 procent af. In de technische sector werd 6 procent meer uren gedraaid door flexibel personeel en ging de omzet met eenzelfde percentage omhoog.

Het is de derde periode op rij dat er sprake is van groei in de uitzendbranche. In de voorgaande periode 6 (week 21 tot en met 24) en 5 (week 17 tot en met 20) steeg het aantal gewerkte uren met respectievelijk 5 en 9 procent en nam de omzet met 4 en 8 procent toe.