AMSTERDAM - De euro steeg dinsdagochtend voor het eerst sinds begin mei weer tot boven de 1,32 dollar. De koers van de Europese eenheidsmunt wordt gesteund door sterke bedrijfscijfers en positieve berichten over de economie van de eurozone.

De euro steeg tot een niveau van 1,3220 dollar. Investeerders hebben meer vertrouwen gekregen in de euro en kopen de munt op. Dat stuwt de waarde van de euro op.

Maandag maakte de Franse bank BNP Paribas sterke kwartaalresultaten bekend en kwamen meevallende cijfers naar buiten over de industrie in het eurogebied.

Begin juni zakte de euro nog tot onder de 1,19 dollar, het laagste punt sinds het voorjaar van 2005. De waardedaling van de euro hing samen met de zorgen omtrent de Europese schuldencrisis.

Verenigde Staten

De stijging van de euro ten opzichte van de dollar heeft ook te maken met zorgen over de kracht van het economisch herstel in de Verenigde Staten.

Vrijdag werd bekend dat de groei van de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal is afgezwakt tot 2,4 procent op jaarbasis. Dat was lager dan analisten hadden verwacht.