WASHINGTON - Het bescheiden herstel van de Amerikaanse economie is in sommige delen van het land aan het afzwakken. Dit zegt de Federal Reserve (Fed), het stelsel van Amerikaanse centrale banken, in een woensdag gepubliceerd rapport.

Onder de districten die begin juni nog een verbetering van de economische activiteit rapporteerden, is een aantal dat de groei nu zeer bescheiden noemt.

Twee regio's, Atlanta en Chicago, meldden dat het tempo van economische activiteit recentelijk is afgenomen, waarschuwt de Fed in het zogeheten Beige Book.

Over de arbeidsmarkt merkt de Fed op dat deze in meerdere regio's geleidelijk verbetering laat zien, maar in vijf regio's stijgt alleen de vraag naar tijdelijk personeel.

Stimuleringsmaatregelen

De Fed ziet verder nog weinig verbetering in de huizenmarkt, nu stimuleringsmaatregelen van de overheid zijn verlopen. Consumentenbestedingen zijn ook nog niet wat ze moeten zijn, concludeert de Fed.

De Amerikaanse centrale bank gebruikt het rapport bij de vergadering op 10 augustus van het Federal Open Market Committee, dat beslist over de belangrijkste rentetarieven.