DEN BOSCH - Edah, Super de Boer en Konmar gaan opnieuw de prijzen van producten verlagen. De supermarkten zetten hiermee een nieuwe stap in de prijzenoorlog die woedt tussen de diverse winkels. Dat maakte moedermaatschappij Laurus vrijdag bekend.

Edah verlaagt vanaf maandag ruim tweehonderd producten in prijs. Het gaat voornamelijk om A-merken. Een week daarna wordt de prijs van vlees opnieuw naar beneden bijgesteld. Vanaf het begin van de prijzenoorlog heeft de supermarkt 780 artikelen goedkoper gemaakt.

Super de Boer en Konmar verlagen deze week nog tweehonderd producten in prijs. Deze winkels hebben dat tot nu toe met 1300 artikelen gedaan.

Albert Heijn doet nog niet mee aan deze verlagingen. De prijzen van veertig producten gingen vrijdag echter wel omlaag, zo liet een woordvoerder van de supermarktketen weten.

De oorlog tussen de diverse supermarkten begon medio oktober toen Albert Heijn meer dan duizend producten goedkoper maakte. De keten deed dit om klanten terug te winnen na de stroom van negatieve publiciteit over moederbedrijf Ahold. Alle andere supermarkten reageerden op de prijsverlagingen van Albert Heijn.