DEN HAAG - Het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) heeft vrijdag acties aangekondigd tegen bezuinigingsplannen van het kabinet. Enkele honderden fysiotherapeuten verzamelden zich bij het Nederlands Congres Centrum in Den Haag, waar het KNGF-bestuur ze op de hoogte bracht. Een van de voorgenomen acties is een demonstratie op het Plein in Den Haag op 25 november.

De fysiotherapeuten voeren actie, omdat ze vinden dat het kabinet 136 miljoen euro te veel wil bezuinigen op fysiotherapie. Die miljoenen komen bovenop het bedrag van 425 miljoen euro dat al was aangekondigd. De Tweede Kamer vergadert 25 november over de bezuinigingsplannen van minister Hoogervorst (Volksgezondheid).

Een delegatie van de therapeuten ging vrijdag ook nog langs bij het Binnenhof, waar ze handtekeningen van KNGF-leden wilde aanbieden. Geen bewindsman maar iemand van de Rijksvoorlichtingsdienst nam ze in ontvangst. Twee spandoeken die aan het hek bij het torentje van premier Balkenende werden opgehangen, moesten op last van de politie worden weggehaald.