BERLIJN - De Duitse Spoorwegen maken plannen voor de grootste investering ooit in hun bestaan. Deutsche Bahn wil 41 miljard euro investeren in de periode tot 2014, zei directeur Volker Kefer in een interview zaterdag met de Berliner Zeitung.

Van de investeringen gaat driekwart naar de verbetering van de railinfrastructuur en modernisering van stations. Ook wil Deutsche Bahn driehonderd nieuwe snelle treinen kopen die de huidige ICE-treinen moeten gaan vervangen.

''Voor het regionale vervoer willen we vierhonderd nieuwe elektrische treinen kopen en zeshonderd bussen voor lokaal vervoer'', aldus Kefer.

Met de investeringen hoopt het Duitse spoorbedrijf de reistijden verder te bekorten en betrouwbare en comfortabelere treinen in te zetten.

Uitbreiding

Bij Deutsche Bahn werken 240.000 mensen, waarvan driekwart in Duitsland. Het staatsbedrijf vervoert dagelijks 7 miljoen passagiers in de treinen en bussen en haalde vorig jaar een omzet van 29,3 miljard euro. In Duitsland heeft het spoorbedrijf 34.000 kilometer aan rails liggen.

Het bedrijf is ook op grote schaal aan het uitbreiden in het buitenland. In april nog nam het Arriva over, een van de grootste Britse vervoerbedrijven.