BRUSSEL - ING overweegt de bank- en verzekeringsactiviteiten in België niet uit elkaar te halen. De twee activiteiten zijn in het land zo sterk verweven dat een splitsing moeilijk is, zo citeert de Belgische krant De Tijd verscheidene bronnen.

De Europese Commissie verplichtte vorig jaar ING de verzekeringsactiviteiten wereldwijd af te splitsen, als deel van een grote herstructurering die het concern moest ondergaan in ruil voor miljarden euro's aan staatssteun. ING mag zelf beslissen of de afsplitsing gebeurt door middel van verkoop of een beursgang.

Een woordvoerster van ING in België meldt dat ''momenteel alle scenario's worden bekeken''. Er is echter al ''gebleken dat België een van de landen is waar de integratie van de bank en verzekeraar verregaand is''.

Kosten

Volgens een bron zou het ''enorm veel kosten om de bank en verzekeringen uit elkaar te halen''. Bovendien zou de levensvatbaarheid van de verzekeringstak in gevaar komen bij een splitsing.

Op grond van het argument van de levensvatbaarheid van het bedrijf, hoopt ING dat de Europese Commissie een uizondering maakt voor België, schrijft De Tijd.

Premie-inkomsten

De Belgische verzekeringsactiviteiten van ING leverden vorig jaar 1,3 miljard euro aan premie-inkomsten op en een brutowinst van 27 miljoen euro.

ING verkocht in 2007 de verzekeringen die via derden aan de man werden gebracht. De verzekeringen die via de bank aan klanten werden verkocht, bleven in het concern.