DEN HAAG - De waardeaanduiding op postzegels, die er in Nederland al op staat sinds de postzegel bestaat, verdwijnt.

TNT Post komt op 1 juli met postzegels waar het cijfer 1 of 2 op staat, of de aanduiding Europa of wereld. Dat maakte TNT Post donderdag bekend.

De nieuwe postzegels blijven altijd geldig en het wordt voor TNT makkelijker om eventuele prijsveranderingen door te voeren. ''Dan hoeven mensen niet meer bij te kopen en bij te plakken'', aldus een woordvoerster.

Tarieven

Vooralsnog blijven de tarieven ongewijzigd. Op postzegels voor brieven of kaarten tot 20 gram binnen Nederland staat voortaan het cijfer 1, waar dat nu nog het bedrag 0,44 euro is.

Voor zendingen tot en met 50 gram binnen Nederland zijn voortaan postzegels met het cijfer 2 bestemd die een waarde van 0,88 euro vertegenwoordigen.

Post voor Europa krijgt een Europa-zegel, die momenteel 0,77 euro kost. Voor bestemmingen buiten Europa komt de wereldzegel, die 0,95 euro kost.

De oude postzegels met waardeaanduiding in euro's of guldens blijven ook te gebruiken. De voordelige kerstzegel blijft ook bestaan; die krijgt voortaan de naam 'December'.