LONDEN - De jongste onderhandelingsronde tussen de Britse luchtvaartmaatschappij British Airways (BA) en de vakbond Unite is dinsdagavond na zes uur afgebroken. De partijen probeerden opnieuw een oplossing te vinden voor een slepend conflict over arbeidsvoorwaarden.

Het cabinepersoneel van BA staakt sinds zondag. Het is de tweede staking in een paar weken tijd, een derde is al aangekondigd.

De huidige vijfdaagse staking valt samen met een schoolvakantie. De volgende staking moet op 5 juni beginnen, zes dagen voor aanvang van het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika.

Volgens een woordvoerder van Unite, de grootste vakbond van Groot-Brittannië, betekent de staking een strop voor BA van 7 miljoen pond (8,4 miljoen euro) per dag. De stakingen hebben BA inmiddels 105 miljoen pond gekost, aldus de vakbond.

BA gaat ervan uit dat bij de volgende staking meer dan 80 procent van de langeafstandsvluchten en 60 procent van de Europese vluchten uitgevoerd kan worden omdat het personeel de buik inmiddels vol zou hebben van de staking.