ROTTERDAM - Werknemers van containerterminal APM op de Maasvlakte zijn ook dinsdagochtend niet aan de slag gegaan.

Ze staken sinds maandagmiddag omdat ze willen dat het ontslag van een kraanmachinist ongedaan wordt gemaakt. Dat heeft bestuurder Dolf Murk van FNV Bondgenoten dinsdag gemeld.

De ontslagen kraanmachinist zou op het terrein van de terminal een ongeval hebben veroorzaakt met materiële schade. De directie schorste de machinist in afwachting van een intern onderzoek naar de oorzaak.

Maandag kwam de directie met de resultaten daarvan naar buiten en heeft ze het arbeidscontract met de kraanmachinist ontbonden.

Bemiddelingspoging

Sindsdien ligt het werk op de terminal stil. Een bemiddelingspoging van Murk leverde vooralsnog geen resultaat op. Hij verwacht niet dat de partijen dinsdag weer om tafel gaan.

''We moeten tot een oplossing komen, maar de uitnodiging moet vanuit de directie komen.'' De werknemers zijn wel gewoon bij APM komen opdagen en zitten volgens Murk in de kantine.

Ontslag

De bestuurder kan zich niet herinneren dat in de Rotterdamse haven een kraanmachinist is ontslagen omdat hij schade veroorzaakte.

''Twee dagen of een week geen loon, dat gebeurt wel eens, maar ontslag? Dat ken ik niet.'' Murk kan zich ook niet heugen dat havenwerknemers zo massaal het werk neer legden uit solidariteit met een collega.

TLN

Transport en Logistiek Nederland (TLN) doet een dringende oproep om de wilde staking te beëindigen.

Volgens de organisatie worden honderden chauffeurs gedupeerd en ondervinden werkgevers schade doordat de vrachtwagens stilstaan.