ROTTERDAM - Bij containerterminal APM op de Maasvlakte is maandag een wilde staking aan de gang. De werknemers willen dat het ontslag van een kraanmachinist ongedaan wordt gemaakt. Rond het middaguur legde de middagploeg spontaan het werk neer.

De avondploeg heeft de werkonderbreking overgenomen. De verwachting is dat ook de nachtploeg niet aan het werk zal gaan.

Dat maakte bestuurder Dolf Murk van FNV Bondgenoten maandag bekend. De ontslagen kraanmachinist zou op het terrein van de terminal een ongeval hebben veroorzaakt met materiële schade.

Schorsing

De directie schorste de machinist in afwachting van een intern onderzoek naar de oorzaak. Maandag kwam de directie met de resultaten daarvan naar buiten en heeft het arbeidscontract met de kraanmachinist ontbonden.

De werknemers van APM zijn het oneens met het besluit van de directie en hebben daarom het werk neergelegd. Ze willen dat de directie het ontslag terugdraait. Murk heeft maandagavond geprobeerd te bemiddelen in het conflict. Zijn poging is op niets uitgelopen. FNV Bondgenoten kan verder weinig doen. Het is een individuele kwestie.