ATHENE - De Griekse regering neemt voldoende maatregelen om de financiën weer op orde te brengen.

Een herstructurering van de enorme schuldenlast is niet nodig, zo zei de Griekse minister van Financiën George Papaconstantinou zondag in de Griekse krant Eleftherotypia.

''Griekenland heeft geen extra maatregelen nodig'', zei de minister tegen de krant.

Een herstructurering van de schulden, waarbij schuldeisers genoegen moeten nemen met slechts een gedeeltelijke terugbetaling, zou volgens Papaconstantinou ''rampzalig'' zijn voor de geloofwaardigheid van zijn land.

Forse bezuinigingsmaatregelen

De Griekse regering heeft de afgelopen weken een groot aantal forse bezuinigingsmaatregelen aangekondigd in een poging de onrust over de wankele financiële positie van het land weg te nemen. Papaconstantinou benadrukte dat zijn regering de maatregelen zal doorzetten, ondanks het massale protest tegen de saneringsoperatie.

''De regering heeft bewezen dat ze geen rekening houdt met de politieke kosten als het aankomt op het nemen van maatregelen die noodzakelijk zijn voor het welzijn van het land'', aldus Papaconstantinou.

Herstel

Volgens de minister bereikt de diepe recessie van de Griekse economie dit jaar het dieptepunt. Daarna treedt het herstel in, voorspelde hij. ''Ik blijf ervan overtuigd dat we snel zullen herstellen.''

De Griekse economie krimpt dit jaar naar verwachting met 4 procent. Voor 2011 wordt een achteruitgang van 2,6 procent voorzien.