LOS ANGELES - Een werkneemster van Walt Disney en haar vriend worden ervan beschuldigd dat ze geprobeerd hebben koersgevoelige informatie over het amusementsconcern te verkopen aan dertig zogeheten hedge funds, activistische handelaren die proberen via het kopen van aandelen op de beurs de onderneming naar een andere koers te dwingen.

De twee zouden de beleggers ook hebben getipt, dat Walt Disney van plan zou zijn de televisiezender ABC te verkopen, hetgeen door het concern wordt ontkend.

De werkneemster zou vertrouwelijke kwartaalcijfers hebben doorgespeeld aan haar vriend die op zijn beurt probeerde die informatie te verkopen. De twee werden in Los Angeles gearresteerd door agenten van de FBI, die hen in de val lieten lopen.

Vertrouwelijke informatie

De aandelen van Disney stegen woensdag met zo'n 3 procent. Volgens beurshandelaren wordt er al langer gespeculeerd op het afstoten van ABC.

De werkneemster had toegang tot de vertrouwelijke informatie in de periode van maart dit jaar tot en met afgelopen dinsdag. Zij assisteerde toen het hoofd communicatie van het concern.