AMSTERDAM - KLM blijft een Nederlands bedrijf dat vanaf luchthaven Schiphol naar allerlei bestemmingen in de wereld kan vliegen. Daarnaast kan Schiphol als tussenstation blijven fungeren voor reizigers uit nabijgelegen landen die op doorreis zijn naar verre bestemmingen.

Dat is het gevolg van afspraken die minister Camiel Eurlings (Verkeer) heeft gemaakt met Air France-KLM, het moederbedrijf van KLM. Zijn woordvoerder heeft woensdag berichtgeving erover in het Financieele Dagblad bevestigd.

Jaren geleden bij de start van de samenwerking tussen Air France en KLM zijn ook afspraken voor de langere termijn gemaakt.

Nu is een aantal ervan herbevestigd. Volgens Eurlings zijn de afspraken van groot belang voor het bedrijfsleven in ons land en is het belang van Schiphol voor Nederland voor de verre toekomst veiliggesteld.

Blij

Voor KLM was het geen verrassing dat de regeling verlengd is. ''We zijn er wel heel blij mee'', zei een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij.

Ook luchthaven Schiphol is ''heel verheugd'' over de verlenging van de afspraken. ''KLM is onze home carrier.

Het is erg belangrijk voor ons internationale netwerk dat Schiphol de thuishaven is en blijft'', zei een woordvoerster. ''Door het internationale netwerk van bestemmingen tellen we als Schiphol en de Randstad mee in de wereld.''