Attractieparken last van slecht weer

KAATSHEUVEL - Een minder rooskleurige weersvoorspelling heeft ertoe geleid dat de Efteling in Kaatsheuvel en het Dolfinarium in Harderwijk donderdag geen grote massa's mensen hebben getrokken.

Exacte cijfers geeft de Efteling niet, maar volgens een woordvoerder was het mindere bezoek ''conform de verwachtingen''.

''We merken dat mensen hun bezoek aan de Efteling baseren op de weervoorspellingen en minder op het daadwerkelijke weer op de dag zelf'', aldus de woordvoerder van het Brabantse attractiepark.

''De weken hiervoor waren goed. Hemelvaart is altijd wat minder, behalve vorig jaar toen het 19 graden was.''

Dolfinarium

Ook het Dolfinarium had last van het weer. ''We hebben minder bezoek getrokken dan we hadden verwacht. Dat komt volgens ons door de regen die 's ochtends viel en dat heeft gevolgen voor het bezoek. We zijn immers een openluchtattractie'', aldus een woordvoerder.

Hij benadrukt dat het Dolfinarium niet ontevreden is. ''En het weekend is nog lang'', zei woordvoerder.

Keukenhof

De Keukenhof in Lisse is zeer te spreken over de Hemelvaartsdag. ''Het was een mooie, drukke en gezellige dag'', liet een woordvoerster weten. Duizenden mensen hebben donderdag langs de bloemperken geflaneerd.

''Het was droog en de Keukenhof staat nog steeds prachtig in bloei'', aldus de zegsvrouw. Opvallend waren de vele toeristen uit India. Ook veel Russen en Duitsers hebben de Hollandse bloemenpracht bekeken.

Gezellig druk

In Woonmall Alexandrium in Rotterdam was het volgens een zegsman ''lekker druk'' en in Villa Arena in Amsterdam ''gezellig druk'', aldus een woordvoerster.

In Alexandrium liepen rond de negenduizend bezoekers (ruim tweeduizend meer dan vorig jaar) de meubelwinkels in en uit. In het regenachtige Amsterdam, zo verwacht de zegsvrouw, komt dat aantal rond de achtduizend uit.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie