'Reddingsplan euro onvoldoende'

AMSTERDAM - Het Europese reddingsplan ter waarde van 750 miljard euro voor de eurozone is onvoldoende om het eurogebied structureel te redden.

Dat heeft de president van De Nederlandsche Bank, Nout Wellink, gezegd in een dinsdag gepubliceerd interview met NRC Handelsblad.

Volgens de DNB-topman ligt de oorzaak van de problemen bij de begrotingsproblemen in de zuidelijke lidstaten als Griekenland, Portugal en Spanje. ''Dat probleem moet opgelost worden, het vangnet is van tijdelijke aard'', stelt Wellink.

Om te voorkomen dat de crisis zich doorzet, zullen de probleemlanden snel moeten saneren. ''De zuidelijke landen moeten hun begroting en de publieke financiën sneller op orde brengen'', aldus de bankpresident.

Vertrouwen

OESO-directeur Angel Gurría vindt daarentegen dat het financiële noodpakket van de Europese Unie schept vertrouwen en heeft ''de juiste grootte''.

De topman van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) sprak dinsdag met EU-voorzitter José Manuel Barroso.

Gurría zei dat het noodpakket wat tijd schept om vanaf een afstand naar de schuldenproblematiek van landen als Griekenland, Spanje en Portugal te kijken.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie