AMSTERDAM - Gerechtsdeurwaarders zijn dinsdagochtend op drie adressen van horecamagnaat Sjoerd Kooistra binnengevallen in opdracht van schuldeiser Heineken.

Een woordvoerder van de bierbrouwer bevestigde berichtgeving hierover in Het Parool.

De deurwaarders kregen opdracht te inventariseren op wat voor goederen zou kunnen worden beslaggelegd in het appartement van Kooistra in Amsterdam, een landgoed in Ubberbergen en een villa in Groningen.

Kooistra zou een schuld aan Heineken hebben van rond de 2 miljoen euro, voornamelijk door huurachterstanden van kroegen in Amsterdam. Heineken heeft een gerechtelijk vonnis waarmee Kooistra ook persoonlijk kan worden aangesproken.

Huur

De kantonrechter in Amsterdam bepaalde onlangs dat Kooistra en enkele aan hem gelieerde bedrijven als Gouden Kooi BV, Kropa Exploitatie BV en zijn beheermaatschappij Plassania achterstallige huur moeten betalen aan Heineken.

De Amsterdamse horecazaken Dante, Three Sisters, Luxembourg en April moeten wegens betalingsachterstanden dicht.

InBev

Kooistra ligt ook in de clinch met InBev. Deze brouwer wil tien horecapanden laten ontruimen wegens betalingsachterstanden, zo werd vorige week bekend.

De horecaondernemer kwam vorige week in het nieuws omdat hij tijdens een vakantie op het Spaanse eiland Ibiza was neergestoken en beroofd van 40 euro. Hij onderging een operatie en is buiten levensgevaar.