WOGNUM - Voormalige klanten van de failliete DSB Bank komen vrijdag in actie tegen het beleid van de curatoren.

Bij het hoofdkantoor van de bank in Wognum demonstreren de gedupeerden die dag tegen de ''botte manier'' waarop ze door de curatoren worden gedwongen hun achterstanden te betalen. Dat zei voorzitter Piet Koremans van de stichting Platform Aandelen Lease (PAL) dinsdag.

PAL is met DSB Leed en DSB Schadeclaim organisator van de demonstratie. De drie organisaties vinden dat de situatie voor de gedupeerden van het faillissement van de bank steeds ondraaglijker wordt.

''Er zijn letterlijk slachtoffers gevallen. Mensen die zichzelf van het leven hebben beroofd omdat ze geen andere uitweg meer zagen. Niet alleen de twee van dit jaar. In 2008 was er ook al een geval'', zei Koremans.

De demonstranten houden vrijdagmiddag een minuut stilte om de mensen die vanwege de schulden een einde aan hun leven hebben gemaakt, te herdenken. ''Er mogen niet nog meer slachtoffers vallen. Er moet nu een oplossing komen'', aldus Koremans.

Koremans zegt tussen de vijftig en honderd demonstranten te verwachten. Met spandoeken proberen ze kenbaar te maken dat ze het niet meer pikken hoe ze worden behandeld. ''We willen een signaal afgeven richting DSB, curatoren en politiek. Dit kan zo niet langer. Voor velen staat het water aan de lippen en dreigt huisuitzetting of gedwongen woningverkoop.''