RIJSWIJK - Veel supermarkten zijn gewoon open op Koninginnedag, maar toch is er een kleine kans dat de klant voor een gesloten deur komt.

''Koninginnedag, vrijdag, en Bevrijdingsdag (volgende week woensdag), zijn wettelijk gezien gewone winkeldagen. Dat houdt in dat de winkels dus gewoon van zes uur 's morgens tot tien uur 's avonds open mogen zijn.

De laatste jaren zien we steeds meer dat de winkels op Koninginnedag de deuren openhouden'', zegt een woordvoerder van Detailhandel Nederland.

Albert Heijn

Een woordvoerster van Albert Heijn zegt dat bijna alle winkels van deze keten gewoon open zijn, maar dat kan van plaats tot plaats verschillen.

Winkels kunnen dicht blijven omdat de gemeente dat nodig acht in verband met festiviteiten, maar het komt ook voor dat in bijvoorbeeld kleinere plaatsen winkels eerder sluiten dan in de stad.

Websites

Consumenten wordt aangeraden bij twijfel de websites van de winkeliers te raadplegen of goed te letten op de openingstijden, die vermeld zijn op de deuren of de ruiten van winkels.

Op Hemelvaartsdag (donderdag 13 mei) geldt het regime van de koopzondag en kan de situatie van gemeente tot gemeente kan verschillen.