AMSTERDAM - Dirk van den Broek is nog steeds de goedkoopste supermarkt in de prijspeiling van de Consumentenbond. Uit onderzoek naar prijzen van zo'n zeventig A-merkproducten blijkt dat Albert Heijn niet meer de duurste supermarkt is ten opzichte van de peiling in juni. Super de Boer komt bij deze peiling als duurste uit de test. Zoals aangekondigd zijn veel producten in prijs verlaagd, maar ook zijn er prijsstijgingen waargenomen.

De Consumentenbond heeft afgelopen woensdag van acht supermarktketens, twee filialen gezocht. De prijzen uit het boodschappenmandje zijn met elkaar vergeleken, waarbij de bond de grootste prijsverlaging aantrof aan bij Dirk van den Broek en de kleinste bij Super de Boer en Dekamarkt. Opvallend was dat de luiers bij Dirk van den Broek bijna vijf euro goedkoper zijn geworden.

Verder zijn chocola, appelmoes, rijst, koffiemelk, soep, chips en vleessaus bij veel supermarktketens in prijs verlaagd. Ook de zuivelproducten karnemelk, vla en yoghurt laten een prijsdaling zien.

Alle bezochte supermarkten zijn tussen de 3 en 9 procent goedkoper in vergelijking met de prijspeiling van juni 2003. Toch betekent dit niet automatisch dat álle producten ook daadwerkelijk in prijs zijn gedaald. Producten zoals hazelnootpasta, peutervoeding en pepermunt zijn bij een aantal supermarkten juist duurder geworden.

In de vorige prijspeiling van de Consumentenbond in juni, bleek Albert Heijn de duurste supermarkt. De recente prijzenoorlog heeft de rangorde van de duurste supers veranderd. Nu is Super de Boer de duurste, gevolgd door de Konmar. Albert Heijn staat nu derde.