BUNSCHOTEN - De bouwactiviteiten van Polynorm komen alsnog ten dele in handen van Doorwin uit Eindhoven. Door de verkoop lijkt de reorganisatie van de kozijnenfabriek in Bunschoten van de baan.

Doorwin was eerder in de race voor de bouwtak van Polynorm. De overname ketste echter af omdat de verliesgevende deurenfabriek in Zaandam te veel kosten met zich meebracht, aldus Doorwin-directeur Kersten dinsdag.

De overname behelst nu twee verkoopkantoren in België en Polen en de kozijnenfabriek in Bunschoten. Dat laatste onderdeel zit midden in een reorganisatie die enkele tientallen banen kan gaan kosten. Volgens Kersten is nog niet helemaal duidelijk wat er in Bunschoten moet veranderen. "Maar het kost zeer weinig tot geen arbeidsplaatsen."

Autobranche

Polynorm heeft zich sinds 1999 steeds meer gericht op de autobranche en werd vorig jaar gekocht door staalconcern Voest-Alpine. Het zocht sinds oktober 2001 een koper voor de twee andere divisies, de installatiepoot en de bouwtak. Die laatste leek aan Berkvens uit Someren te worden verkocht. De voorlopige overeenstemming die daarover werd bereikt, leidde echter niet tot een definitieve overeenkomst, zo bleek dinsdagavond.

Van de bouwactiviteiten blijven nu drie onderdelen in Duitsland, Frankrijk en Nederland over. De niet-verkochte deurenfabriek in Zaandam wordt opgeheven. De vakbonden onderhandelen daar nog steeds over een sociaal plan voor de ruim 250 mensen die op straat komen te staan. Daarbij wordt ook de reorganisatie bij de bouwactiviteiten meegenomen.

Vakbonden

Bonden en bedrijfsleiding kwamen er dinsdag nog niet uit en praten donderdag verder, aldus districtshoofd T.J. van Rijssel van de Hout- en Bouwbond CNV. "Er moeten nog wat zaken worden doorgerekend." Volgens hem is het de bedoeling dat de reorganisatie van de bouwactiveiteiten zonder gedwongen ontslagen plaats heeft. Hij is teleurgesteld dat de Bruynzeeldeurenfabriek in Zaandam niet in afgeslankte vorm bij Doorwin onderdak heeft gevonden.