ROTTERDAM - De werkonderbreking die voor vrijdagmiddag bij containerterminalbedrijf ECT staat gepland, gaat gewoon door. Hoewel beide partijen bereid zijn te praten, weten ze elkaar nog niet te vinden voor officieel overleg.

Werknemers leggen vrijdag twee uur lang het werk neer onder meer voor een cao met minimale arbeidsvoorwaarden, die voor alle terminalbedrijven in de haven zouden gaan gelden.

Donderdag staakte het ECT-personeel, onder wie kraanmachinisten, volgens planning ook al twee keer twee uur. Voor maandag staan nog twee stakingen gepland.

Eerste stap

ECT ziet een cao zoals FNV Bondgenoten die voor ogen heeft niet zitten, maar is wel bereid te praten. Ook Niek Stam, onderhandelaar voor FNV Bondgenoten, staat open voor onderhandelingen. Het wachten is op wie de eerste formele stap zet in het onderhandelingsproces.

Een onderzoek naar een minimum-cao zou uitkomst kunnen bieden. Directeur Jan Westerhoud van ECT vindt de optie ''interessant, zeker als het een oplossing is uit de impasse'', maar wil zich niet op voorhand vastleggen op de conclusies. ''We kijken eerst wat eruit komt.''