LONDEN - Het personeel van British Airways gaat verder met staken zolang er geen acceptabel bod van de luchtvaartmaatschappij op tafel komt.

Dat zei de woordvoerster van vakbond Unite zondag tijdens de tweede dag van een vierdaagse werkonderbreking.

Net als bij de eerste staking van vorige week claimden beide partijen succes.

Volgens de vakbond, die twaalfduizend cabinemedewerkers van BA vertegenwoordigt, moest BA dit weekeinde door de stakingen de helft van haar vluchten schrappen. De luchtvaartmaatschappij stelt echter zeker driekwart van de passagiers op de plaats van bestemming te hebben gebracht.

BA en Unite liggen overhoop over een aangekondigde bezuinigingsoperatie waarbij vooral cabinepersoneel het moet ontgelden.

Schiphol

Op Schiphol zijn zondag vier vluchten van British Airways (BA) geannuleerd, maakte een woordvoerder van de luchthaven bekend. Het cabinepersoneel van de Britse luchtvaartmaatschappij heeft zaterdag voor een periode van vier dagen het werk neergelegd.

Op Schiphol komen dagelijks tussen de twaalf en achttien BA-vluchten aan. Volgens de woordvoerder leverden de annuleringen geen grote problemen op omdat passagiers in de meeste gevallen al op de hoogte waren van de staking. ''Zij worden veelal overgeboekt op andere vluchten.''