DALLAS - Texas Instruments (TI) heeft het afgelopen kwartaal een stuk minder omzet gemaakt dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet daalde met 40 procent naar 1,8 miljard dollar. Het verlies viel in vergelijking met de prognoses mee. Het vierde kwartaal kwam het nettoverlies uit op 116 miljoen dollar. Voor het lopende kwartaal, dat eindigt eind februari, verwacht het bedrijf op nul uit te komen.

Texas Instruments, dat de cijfers maandag nabeurs bekendmaakte, is zo positief omdat de markt voor halfgeleiders lijkt aan te trekken. In vergelijking met het derde kwartaal groeide de afzet licht, met 3 procent.

De terugloop in de verkopen van de chip- en elektronicafabrikant was ook minder groot dan analisten hadden verwacht. Tevens verwacht Texas Instruments voor het lopende kwartaal een gelijke omzet als de afgelopen periode.

In november waarschuwde Texas Instruments al voor een verlies in het vierde kwartaal. Op Wall Street boekte het aandeel in de aanloop naar de cijfers een winst van 3,5 procent.