TILBURG - Buitenlandse bedrijven tonen een grote belangstelling om te investeren in Brabant, meldt de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) vrijdag.

Het totaal aan buitenlandse investeringen in deze provincie bedroeg vorig jaar 230 miljoen euro en daarmee waren 1900 nieuwe banen gemoeid.

De BOM is optimistisch voor dit jaar. Gezien de belangstelling die het buitenland toont voor de provincie, zou het investeringsbedrag nu hoger kunnen uitvallen.

Provincie

Afgelopen jaar openden 34 buitenlandse bedrijven hun deuren in Brabant, maar daarnaast verplaatsten nog eens 35 buitenlandse bedrijven hun Nederlandse vestiging naar deze provincie.

Bedrijven in China en India weten Brabant te vinden. Dit jaar brachten al 46 buitenlandse bedrijven een verkennend bezoek, evenveel als in heel 2009.

Wereldeconomie

''De aantrekkende wereldeconomie lijkt een run van buitenlandse ondernemingen op Brabant te veroorzaken'', aldus de BOM.

De BOM noemt geen namen van ondernemingen, maar meldt wel dat plannen van Amerikanen voor de bouw van een energiecentrale op Moerdijk steeds concreter worden.