WASHINGTON - De Amerikaanse overheid overweegt om nieuwe auto's verplicht uit te rusten met een black box, na de recente berichten over Toyota's die op hol waren geslagen.

De dienst voor verkeersveiligheid NHTSA in de Verenigde Staten onderzoekt de mogelijkheid om deze kastjes, die informatie over onder meer de snelheid en rempogingen vastleggen, te installeren.

Toyota heeft sinds oktober meer dan 8,5 miljoen auto's teruggeroepen naar de garage wegens mogelijke problemen met de gaspedaal of de vloermat, waardoor de auto's onbedoeld kunnen gaan accelereren.

Motor

Toyota liet eerder weten dat alle toekomstige auto's worden voorzien van een systeem dat de motor uitschakelt, zodra het gas- en rempedaal tegelijkertijd ingetrapt worden.

Deze week kwamen er twee berichten uit de VS binnen over op hol geslagen Toyota Priussen. In een buitenwijk van New York versnelde dinsdag de Japanse auto opeens uit zichzelf en botste tegen een muur. De 56-jarige bestuurster raakte licht gewond. Maandag nog was in Californië een Toyota op hol geslagen.

Lees alles over Toyota op NUzakelijk.