HILVERSUM - Het bedrijf European Wireless Lottery Holding (EWLH) wil beslag laten leggen op de 40 miljoen euro tellende prijzenpot van de Staatsloterij. Bovendien eist deze sms-onderneming vrijdag in een kort geding bij de rechtbank in Den Haag dat de Staatsloterij met 2,1 miljoen euro over de brug komt.

Dat heeft de algemeen directeur van EWLH, A. Geul, vrijdag gezegd. Het bedrijf zegt schade te lijden door het uitstel van de introductie van een nieuwe spel van de Staatsloterij, Sevens. Hierbij kan de consument via de mobiele telefoon aan een loterij meedoen. EWLH zou de dagelijkse uitvoering verzorgen.

De overheid verbood Sevens onlangs, hoewel de Staatsloterij EWLH had verzekerd dat ze alle vergunningen had, aldus Geul. De directeur wil nu een claim van 150 miljoen euro indienen. Hij ziet een beslaglegging op het prijzengeld als een "garantie" dat EWLH daadwerkelijk geld krijgt. Alleen als de Staatsloterij bereid is een schikking te treffen, ziet Geul af van de beslaglegging.

De 2,1 miljoen euro die EWLH in het kort geding eist, bestaat uit openstaande rekeningen en een voorschot op de schadevergoeding.