EHINGEN - Drogisterij Schlecker trekt zich terug van de Nederlandse markt. Vanaf het einde van dit jaar zullen er geen winkels van de Duitse drogisterijketen meer in ons land te vinden zijn.

Dat meldde een woordvoerder van Schlecker dinsdag vanuit het hoofdkantoor in de Zuid-Duitse plaats Ehingen.

Schlecker heeft in totaal 14.000 winkels, waarvan ruim honderd in Nederland. De drogisterijdiscounter sluit zijn deuren om financiële redenen.

Personeel

Volgens vakbond FNV Bondgenoten verliezen meer dan zeshonderd medewerkers van Schlecker hun baan. De vakbond heeft vertrouwen in de regeling die voor het personeel wordt getroffen.

''Het sociaal plan voorziet de werknemers in ieder geval van een solide ontslagvergoeding aangezien de oude kantonrechtersformule wordt gehanteerd'', zei vakbondsbestuurder Hasan Göcmen.

Communicatie

FNV Bondgenoten is minder te spreken over de communicatie van Schlecker over de sluiting. De vakbond drong herhaaldelijk aan op inzage in de financiële situatie, maar heeft die tot op heden niet gekregen.

''Ik wil zo snel mogelijk met de werkgever om de tafel. Laat de directie nut en noodzaak van het vertrek uit Nederland maar met harde cijfers bewijzen'', zei Göcmen.