RIJSWIJK - De ambtelijke acties van gemeenten en provincies gaan maandag de vierde week in. Onder andere Assen en Rotterdam krijgen maandag bezoek van actievoerende ambtenaren.

Met de acties hopen vakbonden Abvakabo FNV en CNV Publieke Zaak en belangenvereniging CMHF de werkgevers onder meer te bewegen de voorgenomen bevriezing van lonen van ambtenaren ongedaan te maken.

Gemeentelijke en provinciale werkgevers zouden daarnaast niet bereid zijn ambtenaren koopkrachtbehoud te bieden. De organiserende instanties zeggen de acties zoveel mogelijk publieksvriendelijk te houden.

Assen

Op het provinciehuis in Assen leggen ambtenaren tijdelijk het werk neer. In Rotterdam gaan maandag verschillende afdelingen van de gemeente klussen in een van de wijken.

Ook worden deze week acties gehouden in Leiden, Eindhoven, Bergen op Zoom, Purmerend, Skarsterlân (Joure), Breda, Elburg, Epe, Arnhem, Leidschendam-Voorburg, Apeldoorn, Provinciehuis Zuid-Holland, Provinciehuis Gelderland en door de medewerkers van milieudienst DCMR Schiedam.