AMSTERDAM - De Reclame Code Commissie heeft vliegreizenverkoper CheapTickets.nl aanbevolen te stoppen met de wervende tekst 'Fly Cheap & Green'.

Volgens de onderneming zouden alle vluchten voorzien zijn van een energielabel waardoor je als klant ''de groenste vlucht'' kan boeken.

Milieudefensie vond dat onzin en maakte bezwaar bij de RCC. Vliegen is een zeer milieubelastende vervoersvorm, aldus Milieudefensie.

Misleiding

De advertentie van CheapTickets wekt door de groene kleur en de tekst de indruk dat er milieuvriendelijke vliegreizen worden aangeboden. Dat is misleiding van de consument, aldus Milieudefensie.

CheapTickets vindt dat ze alleen maar wil aantonen dat men milieubewust kan vliegen, niet dat vliegen op zich milieuvriendelijk is.

Milieuvriendelijker

De Reclame Code Commissie ziet de tekst ''de groenste vlucht'' als een milieuclaim waarvan de juistheid niet is aangetoond en waarvan de consument niet ''proefondervindelijk'' kan nagaan of het waar is.

De ene vlucht is weliswaar milieuvriendelijker dan de andere, maar de adverteerder mag niet stellen of suggereren dat haar vliegtickets in absolute zin milieuvriendelijk - green of groen- zijn, oordeelt de RCC.