Minder salaris voor top TNT

AMSTERDAM - Topman Peter Bakker van postbedrijf TNT gaat de komende jaren minder verdienen. Het bedrijf heeft de regels voor de beloningen van de top van het bedrijf aangepast en versimpeld, zo maakte TNT maandag bekend.

Het voorstel voor het nieuwe beleid wordt bij de aandeelhoudersvergadering voorgelegd aan de aandeelhouders.

TNT bevriest het basissalaris van de top van het bedrijf op het niveau van 2009. Dit geldt voor 2010 tot en met 2012. De variabele beloning wordt beperkt tot maximaal de hoogte van het jaarsalaris.

Bovendien gaat de helft van de variabele beloning uitgekeerd worden in aandelen en de andere helft in contanten.

Bonus

Bakker verdiende vorig jaar 918.000 euro aan basissalaris. Hij kreeg een bonus toegewezen van 985.000, waarvan 519.000 als kortetermijnbonus en 466.000 als langetermijnbonus. In totaal verdiende Bakker vorig jaar 2,15 miljoen euro.

De bestuurders krijgen een variabele beloning als bepaalde doelstellingen zijn gehaald. Van deze doelstellingen is voortaan de helft gerelateerd aan financiële resultaten.

Broeikasgassen

TNT heeft nu ook voor het eerst doelstellingen geformuleerd die de uitstoot van CO2 moeten verminderen. Het vervoersbedrijf wil de uitstoot van broeikasgassen in 2020 met 45 procent terugbrengen.

Het variabele beloningsbeleid van de top van TNT is voor 15 procent gekoppeld aan deze doelstelling.

De topman zelf zal er op basis van dit nieuwe beleid er een derde op achteruitgaan. De andere topbestuurders van TNT zullen met bijna een kwart minder genoegen moeten nemen.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie