DEN HAAG - Voor de tweede keer in korte tijd heeft KPN versneld zijn schuld met enkele honderden miljoenen euro's teruggebracht. Het telecomconcern maakte dinsdag bekend vorige week voor 201 miljoen euro aan obligatieleningen vervroegd te hebben afgelost. Dat bedrag komt bovenop de aflossing van 666 miljoen euro die eerder deze maand is doorgevoerd.

De aflossingen passen volgens KPN in het beleid de schuld zoveel mogelijk af te bouwen. Eind juni bedroeg de nettoschuld nog 10,2 miljard euro tegen 15 miljard een jaar eerder. KPN verwacht eind dit jaar minder dan 9,5 miljard euro aan schulden te hebben.

KPN deelde dinsdag mee in de komende maanden verdere obligatieleningen af te lossen. Maar het telecombedrijf voegde daaraan toe op dat front tot 10 november niets te ondernemen. Op die dag presenteert KPN zijn resultaten over het derde kwartaal.

Het telecomconcern is al twee jaar bezig zijn schulden te verminderen, die zijn ontstaan door een ambitieuze expansiepolitiek eind jaren '90. Op het hoogtepunt bedroeg de nettoschuld meer dan miljard euro.