Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Fed ziet lichte verbetering economie VS

WASHINGTON - De Federal Reserve (Fed), het stelsel van centrale banken in de Verenigde Staten, heeft woensdag een lichte verbetering in de Amerikaanse economie gemeld.
Door ANP

Het nieuwste zogeheten beige book was iets positiever dan het vorige. Het beige book is gebaseerd op rapportages van de twaalf regionale centrale banken van de Verenigde Staten en wordt later deze maand gebruikt bij het vaststellen van het beleid van de Fed.

In Wall Street kwam woensdag weinig verandering in de koersen direct na het verschijnen van het nieuwste rapport. Daarin staan gegevens over onder meer uitgaven van consumenten, industrie en woningmarkt.

Laag pitje

Daaruit komt naar voren dat de economische activiteit nog altijd op een laag pitje staat, maar dat wel verbetering zichtbaar is.

Tien van de twaalf districten meldden dit keer toegenomen activiteit of een verbetering in de economische omstandigheden, terwijl twee regio's (Pennsylvania en Virginia) een ''gemengd'' beeld lieten zien. In het vorige rapport meldden nog acht districten toegenomen activiteit en was in vier sprake van weinig verandering.

Aanbevolen artikelen