STOCKHOLM/DETROIT - Spyker heeft het geld om Saab te kopen van GM en het Amerikaanse autoconcern overweegt het bod van de Nederlandse sportwagenfabrikant, aldus Spyker-topman Victor Muller dinsdag tijdens de autoshow in Detroit.

Maar ook volgens het Luxemburgse Genii Capital is de strijd om het Zweedse automerk nog niet gestreden. Genii werkt aan een verbetering van het bod dat deze firma heeft uitgebracht op Saab, liet het bedrijf dinsdag weten.

De investeringsmaatschappij, die samenwerkt met formule 1-baas Bernie Ecclestone, diende vorige week een bod voor Saab in bij de huidige eigenaar General Motors.

In de race

Het Nederlandse Spyker Cars had eerder een bod op Saab uitgebracht. Vertegenwoordigers van GM suggereerden de afgelopen dagen dat GM Saab liever zou opdoeken dan verkopen en dat geen van de biedingen financieel afdoende was.

Genii meldde het bod verbeterd te hebben om in de race te blijven. Bestuursvoorzitter Victor Muller van de Nederlandse autofabrikant Spyker Cars zei dinsdag dat hij nog in gesprek is met GM over een bod op Saab en dat hij bovendien geld kan laten zien.