Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Lichte stijging toerisme verwacht

LEIDSCHENDAM - Het toerisme in Nederland zal dit jaar licht toenemen. Zowel Nederlanders als buitenlanders zullen meer in ons land op vakantie gaan. Dat verwacht het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC).
Door ANP

De stijging komt mede doordat Nederlanders dit jaar minder te besteden hebben, waardoor ze eerder zullen besluiten om in eigen land te blijven. Vanuit landen waar het consumentenvertrouwen is gestegen, zullen ook meer mensen komen.

Vorig jaar ondernamen Nederlanders 500.000 meer vakanties in eigen land. Dit komt neer op een stijging van 3 procent vergeleken met 2008. Het aantal buitenlandse toeristen en zakenreizigers daalde daarentegen met 2 procent.

Britten

Vooral Britten en Spanjaarden bezochten ons land minder. De Britten kregen te maken met een sterke verzwakking van hun munteenheid, terwijl Spanjaarden de eigen economie een forse val zagen maken.

Ook de naweeën van de vliegtaks speelden het toerisme in Nederland parten, aldus NBTC.

Nederlanders

De ANWB verwacht dat Nederlanders dit jaar in totaal 35,5 miljoen vakanties zullen ondernemen. Dat zijn er ongeveer 500.000 minder dan vorig jaar. Maar als het weer in Nederland erg mooi is, kan hetzelfde aantal als vorig jaar worden gehaald, aldus de ANWB.

Aanbevolen artikelen