STOCKHOLM - Het Luxemburgse Genii Capital werkt aan een verbetering van het bod dat de firma heeft uitgebracht op Saab. Dat liet het bedrijf dinsdag weten.

''Genii werkt aan verscheidene verbeteringen van het bod'', zei een woordvoerder.

De investeringsmaatschappij, die samenwerkt met Formule 1-baas Bernie Ecclestone, diende vorige week een bod voor Saab in bij de huidige eigenaar General Motors. Het Nederlandse Spyker Cars had eerder een bod op Saab uitgebracht.

Opdoeken

Vertegenwoordigers van GM suggereerden de afgelopen dagen dat GM Saab liever zou opdoeken dan verkopen en dat geen van de biedingen financieel afdoende was.

Genii meldde dat ''wij hebben begrepen dat het bod verbeterd moet worden om in de race te blijven''. Het bedrijf denkt dinsdag nog met een verklaring te komen.

Spyker

Bestuursvoorzitter Victor Muller van de Nederlandse autofabrikant Spyker Cars zei dinsdag dat hij nog in gesprek is met GM over een bod op Saab. GM en Spyker voeren een dialoog om dichter tot elkaar te komen, aldus Muller.

De topman wilde niet zeggen of Spyker zijn bod gaat verbeteren. Hij verwacht voor het eind van de week een reactie van GM.