NEW YORK - Bank of America keert haar investeringsbankiers voor het afgelopen jaar weer even hoge bonussen uit als die van voor de crisis. De bedragen zullen in de buurt liggen van die van 2007, meldt The Wall Street Journal.

De investeringsbankiers van Merrill Lynch, in 2008 door Bank of America overgenomen, kregen in 2007 ongeveer voor 5,8 miljard dollar aan bonussen. Zelfs in het crisisjaar 2008 was dat nog 3,6 miljard dollar. De top van het concern kreeg daarvoor enorme kritiek en uiteindelijk moest topman Kenneth Lewis opstappen.

De heropleving van de financiële sector zal ook weer tot uitdrukking komen in de hoogte van de bonussen, weet de Wall Street Journal. De bank zelf liet echter weten dat over de betaling van de bonussen nog geen definitieve beslissing genomen is.

De bank staat nog maar net weer op eigen benen, nadat ze door de Amerikaanse belastingbetaler met 45 miljard dollar (31 miljard euro) van de ondergang gered moest worden. Een maand geleden loste de financiële instelling haar schulden bij de staat af.