STOCKHOLM - Twee Zweedse investeerders brengen mogelijk te elfder ure een bod uit op Saab. Dat schreef de Zweedse krant Dagens Industri donderdag.

De deadline voor biedingen op de noodlijdende dochter van de Amerikaanse autofabrikant General Motors (GM) verstrijkt donderdagavond om elf uur Nederlandse tijd.

Joran Hagglund, de Zweedse minister voor industrie, zei tegen de krant dat de twee niet bij naam genoemde investeerders er waarschijnlijk in slagen nog voor de deadline met een voorstel te komen.

Management buy-out

Het gaat naar verluidt om een zogeheten management buy-out, waarbij de top van Saab het merk overneemt met steun van de investeerders. Ook de Nederlandse autobouwer Spyker Cars brengt donderdag een bod uit.

Hagglund zei ook sinds 18 december met een aantal partijen te hebben gesproken, waaronder drie uit Zweden.

''Ik denk dat ten minste twee Zweedse partijen donderdag een voorstel doen aan GM'', aldus de minister. ''Het probleem is dat geen enkele partij kan aantonen de benodigde financiering rond te hebben.''

Dagens Arbete, het tijdschrift van de vakbond IF Metall, meldde donderdagmiddag dat ook de Luxemburgse investeerder Genii Capital interesse heeft in Saab.

Genii is geen onbekende in de autobranche. Het bedrijf heeft een meerderheidsbelang in het Formule 1-team van Renault. IF Metall is de voornaamste vakbond voor personeel van Saab.