AMSTERDAM - Gedupeerde Icesave-spaarders hebben een gesprek aangevraagd met de IJslandse president Olafur Ragnar Grimsson.

Ze willen hem ervan overtuigen dat bij de wet die de compensatie van Nederland en Groot-Brittannië regelt, ook een oplossing moet zitten voor grotere spaarders en overheden.

Dit meldt Icesaving, de belangenvereniging van vermogende Nederlandse spaarders.

Vorige week stemde het IJslandse parlement in met een wet die de terugbetaling regelt van het geld dat Nederland en Groot-Brittannië had voorgeschoten om gedupeerde spaarders van de failliet gegane bank schadeloos te stellen.

Weerstand

Nederland ontvangt hiervoor 1,3 miljard euro. President Grimmson heeft de wet overigens nog niet ondertekend, omdat in IJsland grote weerstand bestaat tegen de regeling.

Icesaving is verbolgen over het feit dat spaarders die meer dan een ton uit hadden staan bij Icesave, niet gecompenseerd worden. Zij vinden dat minister van Financiën Wouter Bos (PvdA) tot nu toe niets heeft gedaan voor deze 250 spaarders.

De belangenvereniging wil Grimsson ervan overtuigen dat IJsland het beste in een keer alle problemen kan oplossen. In totaal gaat het om 25 miljoen euro die Icesaving terug wil hebben.