Dit jaar twee derde meer faillissementen

ROTTERDAM - Het aantal faillissementen in Nederland is dit jaar met 68 procent toegenomen tot 7045, vergeleken met 2008.

Dat blijkt uit een maandag gepubliceerd onderzoek van informatieleverancier Dun & Bradstreet.

Vooral de bouw, de industrie en financiële dienstverleners hadden het zwaar. In deze sectoren groeide het aantal faillissementen met 87 tot 105 procent.

De maand mei liet met een percentage van 121 de sterkste groei zien van het aantal bedrijven dat op de fles ging. December wordt naar verwachting de maand met de kleinste toename van het aantal faillissementen.

Normaal

“We moeten niet al te erg schrikken van het totaalaantal. Een aantal jaar geleden waren cijfers van 7000 faillissementen per jaar vrij normaal. Met de cijfers van 2009 zijn we weer even terug op dit punt.

Wanneer de economie weer aantrekt zal het aantal faillissementen weer langzamerhand teruglopen,” aldus Sabine Besselink, marketing manager bij Dun & Bradstreet.

Volgens de onderzoekers is het opvallend dat dit jaar veel grote ondernemingen failliet gingen. Te denken valt aan autobedrijf Kroymans, DSB Bank en de Entertainment Group van Marco Borsato.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie