AMSTERDAM - Dirk Scheringa wilde het imago van zijn bank oppoetsen, maar kon dit niet, omdat hij zijn dure hobby's moest financieren. Dit zegt Frank de Grave, die twee maanden bij de DSB bank werkte, in een interview met de Volkskrant.

"Scheringa wilde breken met het imago van een bank die shabby was, die rotzooide." De Grave vertrok bij de bank na een hoogoplopend conflict met Scheringa.

Volgens De Grave kon Scheringa zich niet aan zijn woord houden om schoon schip te maken, omdat zijn museum, de schaatsploeg en AZ te veel geld kostten.

Winst

"Daarom moest de bank winst blijven maken en de consequentie daarvan was dat Scheringa geen afscheid kon nemen van zaken die kwestieus waren", aldus De Grave in de krant.

Volgens de VVD'er overtuigde Scheringa hem voor zijn aantreden ervan dat hij van DSB de 'beste consumentenbank van Nederland' wilde maken. De Grave is er nog steeds van overtuigd dat Scheringa die intenties echt had.

Toneelspeler

"Of hij is de grootste toneelspeler van Nederland en dan mag hij zeven Oscars krijgen of hij is oprecht. Ik geloof het laatste."